2015-03-19

Mutsi, joka ei anna ostaa mitään kivaa...

Se tapahtui taas muutama päivä sitten ruokakaupassa... Mies kiikutti nenäni eteen muovisen spiderman naamarin ja kysyi, että ostetaanko R:lle semmonen. R poikanen on ollut viime aikoin hurjan kiinnostunut spiderman hahmoista ja mielikuvitus hämähäkinseittiä heitelläänkin milloin äidin ja milloin kukka ruukkujen päälle. Tunsin kuitenkin, kuinka pala nousi kurkkuun ja ahdisti. Sain sanottua lopulta, etten todellakaan halua, että R joutuu hengittelemään jotain muovinaamari höyryjä ja sitä paitsi en yhtään ihmettele vaikka R vielä sitä hiukan maistelisikin.

Ärsyttää ihan törkeesti olla tämmönen ihmeen nihkee mutsi, joka kieltää kaiken kivan. Totuus on kuitenkin,että lastenhuoneissa on eniten erilaisia hormoonin häiritsiöitä ja on kuitenkin mun vastuulla keventää lapsiini vaikuttavaa kemikaalikuormaa.

Se, ettei tuottteessa ole esimerkiksi bisofenoli-a:ta ei tietenkään tarkoita sitä ettei siinä olisi jotain muuta ikävää. Tänään osuikin Kauppalehden juttu silmiin, jossa kerrottiin bisofenoli-a:ta korvaamaan kehitettyjen aineiden olevan itseasiassa yhtä pahoja hormoonin häiritsijöitä, kuin bisofenoli-a:kin... Ojasta allikkoon....


- RiinaEi kommentteja:

Lähetä kommentti