2015-03-29

Henkilökohtainen vastuu

Mieleni on viime aikoina pyörinyt henkilökohtaisen vastuun ympärillä. Ajattelen niin, että onnelisuus on omalla vastuullani. En voi syyttää olosuhteita, tai muita ihmisiä huonosta olostani, sillä se on oma valintani. Mulla on vapaus valita joka hetki parempia ajatuksia. 

Se on siinäkin mielessä jännää, että valitsemalla parempia ajatuksia tunteetkin pikku hiljaa muuntuu paremmaksi ja kun tunteet muuttuu paremmalta tuntuviksi, niin alamme vetämään mangeetin tavoin myös niitä paremmalta tuntuvia olosuhteita ja asioita ympärillemme. Viimeksi kokeilin tätä suurella menestyksellä parisuuhteessani. Silloin kun päätin valita parempia ajatuksia itse, niin myös kumppanini löysi yllättäen eri näkökulmia asiaan, josta olimme äkkisiltään olleet vahvasti eri linjoilla. 
Jos olen täysin rehellinen, niin yritykseni lepotila on täysin oman pelkolähtöisen ajatteluni tulosta. Minä ajattelin pelkolähtöisiä ajatuksia ja vedin mangeetin tavoin luokseni asunnon, jossa en voi värjätä. Osottelin myös Kelaa sormella, joka muistutteli "koska teet töitä"-kyselyistä silloinkin, vaikken nostanutkaan palkkaa yrityksestäni. Vastasin niille, etten tee töitä hoitovapaan aikana. On helpompi syytellä olosuhteita, kuin katsoa peiliin ja myöntää pelkäävänsä. 
Toisaalta silloin, kun unelma on sellainen sielusta asti nouseva halu ja kun siitä ajatuksesta käsin rupeaa listaamaan niitä kaikkein kamalimpiakin asioita, mitä unelman toteuttamisesta voisi seurata, niin hyvin pian huomaa pahimpienkin pelkojen olevan todella mitättömiä toteutuneen unelman rinnalla. 
Kaiken tän keskellä on mahtavaa tietää, etten voi koskaan haluata mitään sellaista, joihin mulla ei olisi mahdollisuuksia. Universumi ei anna edes meidän mieleen nousta sellaisia toiveita, joita me ei pystyttäis saamaan. Kaikki ne resurssit, ihmiset ja varat on jo siellä. Keskittymisen energia on se, joka saa asiat tapahtumaan. On aika ottaa ensimmäinen askel. Seuraavasta huolehtii universumi. 
Meillä on henkilökohtainen vastuu onnellisuudestamme. 
<3 Riina 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti