2015-03-25

Haaveet todeksi?


Kysyttiin ihan huviksi pankista lainalupaus jo nyt, vaikka toisessa pankissa onkin asp-tili ja säästäminen pahasti kesken. Yllätys oli melkoinen, kun pieni laina luvattiin meille ilman säätöjä, tai sen suurempia vakuuksia. Hyvä puoli on se, ettei nyt tarvitse itkeä silmiä tomaateiksi, jos se unelma talo ilmestyy myyntiin. Nyt on ainakin periaatteessa mahdollisuus tarjota...

Ollaan toki pyöritelty silti rakentamis ajatustakin. Yksiö puutarhassa-projekti osoittaa mielestäni kuitenkin sen, kuinka paljon kaiken maailman tarkastusmaksuja rakentamisesta koituu. On hurjan inhaa, että Suomessa suuret rakennusfirmat aika lailla vaikuttaa myös omakotitalorakentamisen lainsäädäntöön. Tavallisella ihmisellä ei ole kohta enää varaa rakentaa omaa taloaan.

Omat talounelmani on menossa kovaa vauhtia kohti pientä ja yksinkertaista. Mallia on otettu niin Kaarina Davisilta, Mary Kuusistolta, kuin Lasse Nordlundiltakin. Myös Livonsaaren yhteisökylä on hurjan inspiroiva! Toisaalta yhteisöasujiksi en usko itsestäni olevan. Meidän ihana, vastakohtaisuuksienkin perhe saattaisi tiukassa ekokylässä aiheuttaa pahennusta.

unelma terkuin:

- RiinaEi kommentteja:

Lähetä kommentti