2015-03-14

Antibiootit pilaavat suolistosi!

Kun ennen hiihtolomaa F tuli kovin kipeäksi, niin lopulta oli pakko mennä lääkäriin. Sahaavaa kuumetta oli ollut jo viikon ja kun korvista löytyi korvatulehduksen alku, niin lääkäri suositteli antibiootteja. Otin reseptin, mutta tällä kertaa ostin myös oikeasti niitä maitohappobakteerejakin!

Olen ollut maailman kaikkeuden typerin mutsi! Niinä kertoina, kun lääkäri on iskenyt käteeni antibioottikuurin reseptin ja sanonut samalla, että niiden kanssa kannattaa antaa myös maitohappobakteereja, en olekaan joka kerta korvaani lotkauttanut. Niin niin.... Onnea on se, ettei kauhean montaa kuuria muksujen ole tarvinnut syödä. Tuho suolistossa voi silti olla pahempaa, kuin kuvittelen. Onneksi kuitenkin suolistoakin voi elvyttää ja hyviä bakteereja lisätä, vaikka olisi hölmöillytkin!

Ylen sivuilla kerrottiinkin tänään antibiootin suolistohaitoista. Antibiootit tuhoavat normaalia suoliston bakteerikantaa ja elimistön toipuminen saattaa viedä jopa vuosia! Omia hyviä suolistobakteereja voi elvyttää ja lisätä esimerkiksi hapatteilla. Terveessä suolistossa pitäisi olla jopa 7000 erilaista ja 1,5kg suolistomikrobeja.

Koitan muistaa pitää vast edes parempaa huolta mun ja lasten suolistosta....

- Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti