2015-02-27

Tölkkiolut vaikuttaa erektioosi!

tölkkiolut erektio


Kauppalehti uutisoi muutama päivä sitten alumiinitölkkien sisältämästä bisofenolista. Juomatölkkien sisäosa on päällystetty bisofenoli-a:ta sisältävällä epoksilla. Asia ei ole tietenkään mitenkään uusi, sillä alumiinitölkkien vaaroista on puhuttu jo vuosia. Bisofenoli-A:ta on siis myös luultavasti niissä ostamissani säilyketomaateissakin.

Ilmeisesti epoksilla päälystämisellä on yritetty hillitä alumiinin huonoja vaikutuksia ja näin saatu ehkä vielä pahemmat vaikutukset aikaiseksi, kuin pelkällä alumiinilla. Tällä hetkellä ei ilmeisesti ole vielä löydetty BPA-vapaata pinnoitetta, joka toimisi myös happamilla tuotteilla. 

Bisofenoli-A on hormooninhäiritsijä, joka saattaa vaikuttaa erektioon, hedelmällisyyteen, syöpäriskiin ja jopa lasten aivojen kehitykseen. Ongelmana on, ettei kukaan oikeasti tiedä onko turvallisia saantirajoja olemassa. 

- Riina
http://www.motherjones.com/tom-philpott/2015/02/no-i-cant-why-im-turning-away-canned-craft-beerhttp://kemikaalikimara.blogspot.fi/http://www.kauppalehti.fi/uutiset/tutkijat-varoittavat-tolkkiolut-vaarantaa-terveytesi/cx55ZJQxhttp://www.hc-sc.gc.ca/fn-an/securit/packag-emball/bpa/bpa_survey-enquete-can-eng.php

x

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti