2015-02-26

Luomuruokaa

Luomu ruoka

Olen kertonut blogissa aijemminkin, että jaamme kauppareissut kutakuinkin miehen kanssa puoliksi. Mies ostaa maidon ja kasvikset usein luomuna, mutta lihan se ostaa usein tavanomaisesti tuotettuna. Itse olen luomun ostamisessa hieman tarkempi ja yllä näkyykin kuva tämän päiväisistä ostoksista. Syömme siis ihan perus kotiruokaa vehnääkään kokonaan hylkäämättä.

On tietenkin totta, että luomuruoka on hieman kalliimpaa, mutta tavanomaisesti tuotetun ruuan torjunta-aine kuorma on syöpynyt aivoihini niin tiukasti, etten enää oikein pysty hevi-osastolla ostaa muuta, kuin luomua. Tavanomaisessa tuotannossa saa käyttää 375:ttä erilaista torjunta-ainetta ja voin vain ihmetellä, että miten se kemikaalikuorma voi enää hautausmailla ollenkaan hajota. Olemme käveleviä ongelmajätteitä!

Säilyketomaateista voi olla tietenkin montaa mieltä. Opin kuitenkin pahamaineiselta Jamie Oliverilta, että jos haluaa tehdä talvella tomaattikastiketta, niin kannattaa tomaatit ostaa purkitettuna, sillä ne on kerätty parhaaseen sato-aikaan. Tomaattien kuoriminen ja keittely on laiskalle mutsille sen verran ahdistavaa, että oijon... Ehkä silti pitäisi tutustua taas uudestaan mitä kaikkea säilykepurkeista elimistöömme imeytyykään...

Miehen lämmittely luomulihan ostamiselle on varmasti hieman pitempi prosessi, mutta musta on mahtavaa, että käytämme edes puolet kuusta luomulihaa. Ei sillä... Mies on varmasti toisinaan pahempi kettutyttö, kuin minä, mutta syödessä määrä korvaa sillä usein laadun.

-Riina
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti