2015-02-24

Kaikki aiheuttaa syöpää!

Tunnen pulssini nousevan, kun luen riisin sisältämästä arseenista. Kuudesta tutkitusta elintarvikkeesta löytyi suuria määriä arseenia ja joukossa oli esimerkiksi luomu riisikakku!  Mietin kauhunsekaisin tuntein, että onko meidänkin kaapissa olevat riisikakut arseeni pommeja!?

Ostamme riisikakku paketin joka viikko ja riisiäkin syömme ehkä kerran viikossa. Välillä rupeaa tuntumaan, että kaikki aiheuttaa syöpää...

Arseeni altistaa meidät erilaisille syöville. Se vaikuttaa immuunipuolustukseemme, keuhkoihimme, munuaisiin ja maksaan. Suositusrajoja ei ole, vaan pienikin määrä lisää syöpään sairastumisen riskiä.

Safkatutka on kuitekin pureutunut jutussaan riisin arseenipitoisuuksien haittojen minimoimiseen. Jännää! Kurkumalla voi olla suuri merkitys kehomme suojelemisessa.

Vaikka tämäkin nyt aiheuttaa syöpää, niin tuskin lopetan riisin syöntiä. Esimerkiksi Intialainen luomu basmatiriisi on kuulemma ihan hyvä vaihtoehto, sillä siinä on arseenia verrattaen vähän .

2 kommenttia:

  1. Justiinsa luin Kuluttaja-lehdestä, kuinka reilun kaupan basmatiriisiä ei enää kohta kukaan myy Suomessa, kun se on niin kallista ettei suomalainen osta. Bloggasinkin aiheesta. Minkä firman tuo luomubasmati on?

    VastaaPoista
  2. Safkatutka spekuloi, että arseenin kulkeutuminen kasveihin on myös maaperästä kiinni ja jostain syystä intialaisiin (tässä tapauksessa esim. Target-merkin) ja Kalifornialaisiin basmatiriiseihin arseenia ei kerry niin paljon. Toinen asia, josta safkatutka puhuu on se, että riisi kannattaa itseasiassa valita valkoisena (ja kuorittuna) sillä täysjyväriisin kuoren osissa on kertynyttä arseenia enemmän. Siis ne on tietty poiminut nuo tiedot eri tutkimuksista ja lehtijutuista...

    VastaaPoista