2014-10-16

Vitamiinipillereitä pakkasesta

TYRNIMARJA

Hyhmäiset tyrnit suoraan pakkasesta on parasta mitä tiedän! Hurjat c-vitamiini pommit on kasvaneet äidin hellässä huomassa meren rannalla.

Tyrnimarjoissa on  enemmän c-vitamiinia, kuin appelsiinissa. Marjat ovat myös täynnä antioksidantteja, flavonoideja, biotiinia E-,A-, B- ja K-vitamiineja. Lisäksi marjat sisältävät hyviä määriä tarpeellisia rasvahappoja. E-vitamiinia sanotaan olevan tyrnissä enemmän, kuin missään muussa hedelmässä, tai marjassa.

Tyrnimarjoja syömällä voi stimuloida immuunijärjestelmää. Se on hyvä marja ennaltaehkäisemään kausiflunssia. Tyrnimarjan sisältämien öljyjen on tutkittu vähentävän mm. atooppista ihottumaa. Tyrniä käytetään myös vaihdevuosi vaivoihin, vatsahaavoihin, kevät väsymykseen, uupumukseen, ihotulehduksiin, rohtumiin,  palovammoihin ja  tehostaamaan ruuansulatusta. Venäjällä kuoresta valmistettua uutetta käytetään syövän hoidossa.... Aika supermarja!

Äiti ja isä joivan koko viime talven smoothieita tyrnillä terästettynä ja koki terveytensä nousevan kohisten. Omat lapseni syövät näitä "vitamiinipillereitä" mielellään ja etenkin poikaselle tulee silloin tällöin näihin oikein himo. On ihanaa, että äitini pitää meidän c-vitamiini tason kunnossa. <3

- Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti