2014-10-23

Kymmenen kiinnostavaa ekovaatemerkkiä

On huikeaa, kuina paljon kiinnostavia lastenvaatteiden ekomallistoja Suomesta jo löytyy! Vaatteiden myrkyttömyys, eettisyys ja ekologisuus on tapetilla enemmän, kuin koskaan. Uusia mielenkiintoisia yrityksiä syntyy ja toivonkin, että myös säilyy!

Urban hiawatha

Urban Hiawathan on pieni Lahtelainen lastenvaatemerkki, joka valmistaa älyttömän mageita housuja, t-paitoja ja viirinauhoja. Tuotteet ovat gots sertifikoitua luomupuuvillaa. Ötökkä-housut on ehkä mun ihan lempparit ja ne onkin siirretty "pakko saada-ostoslistalle". Tällä hetkellä Urban Hiawatha merkin vaatteita on saatavana vain 208-verkkokaupasta ja satunnaisesti Pop up kaupoista ja tapahtumista.

Aarrekid

Aarrekidin leggarit painii ihan omassa sarjassaan. Kangas tuntuu ja näyttää laadukkaalta ja kestää munkin hieman leväperäiset pesukäsittelyt. Meillä Aarrekidin leggareita on ostettu niin tytölle, kuin pojallekin. Leggarit on todella pitkäikäiset käännettävien lahkeiden ansiosta nayttämättä silti turhan isoilta, vaikka ottaisikin hieman reilumman koon. Myös mekot on ollut Aarrekidin mallistosta ihan kestosuosikkeja. <3 Esimerkiksi Aarrekidin leggarit ovat 100% gots- sertifikoitua luomupuuvillaa ja niillä on myös öko-tex sertifikaatti. Tuotteet ommellaan portugalissa.

PAPU

Papun vaatteet ovt myös huippu ihania! Nappikaupunki mekko olikini tytölle ihan lemppari, kun hän aloitteli eskaria. Siellä täällä Tampereen kaduilla voi bongata Papun Rusetti-pipoa käyttäviä ihmisiä. Papun rusettimekkoa olen kuolaillut jo pidempään... Ehkä hankin sen tytölle joulujuhliin...

MURU

Murun suloiset luomupuuvillaiset vaatteet ovat myös tutustumisen arvoisia! Mallisto on syntynyt kahden tekstiilisuunnitelian yhteistyön tuloksena.  Vaatteet tuotetaan eettiset ja ekologiset kriteerit huomioiden. Tuoteet tehdään alusta loppuun Suomessa.

melli ekodesign

Melli ekodesingin kankaat, suunnittelu, painaminen ja ompelu tehdään Suomessa. Värjäys aineet on öko-tex 100 stardandin mukaisia. Puuvilla on gots sertifikoitua luomuuuvillaa ja se kasvatetaan Kreikassa! Vauvanvaatteiden suunnittelussa on myös huomioitu keskosvauvat, joiden kohdalla mm. kietaisubodien erinomaisuus korostuu. myös ylimääräisten saumojen karsiminen, tekee vaatteista entistäkin vauvaystävällisempiä. Muistan hyvin, kuinka kiven alla oli keskosvauvoille sopivat vaatteet, kun esikoiseni syntyi v 2007 rv 33+1. F oli verrattaen iso keskonen, mutta vietti kuitenkin keskolassa kuukauden päivät.

vuoriortta


Vuoriortta oli minulle ihan uusi tuttavuus, mutta löysin sen pienen googlettelun jälkeen. Tuotteiden kankaat kudotaan, painetaan käsin ja ommellaan Suomessa. Merkiltä löytyy lapsille ainakin mekkoja, t-paitoja ja myssyjä. Tuotteet on valmistettu 100% luomupuuvillasta.

Herra hauki

Punainen norsu
Punainen norsu oli ehkä ensimmäinen kotimainen lastenvaatteiden ekomerkki, johon aikoinaan tutustuin. Räiskyvän ihastuttavat kierrätyskankaista tehdyt vaatteet, sekä luomupuuvillaiset huikeat Herra hauki kuosit saa sydämmeni hypähtelemään riemusta. Punaisen norsun tuotteiden gots sertifikoitu luomupuuvilla tulee portugalista ja tuotteilla on öko-tex sertifikaatti.

Blaa!

Blaa!  merkin jännät kuosit saa pauloihinsa. Merkkin tuotteet on suunniteltu Suomessa ja se käyttää gots sertifikoitua luomupuuvillaa. Blaa-merkiltä löytyy myös merinovillaisia tuotteita, mutten löytänyt tietoa siitä  onko merinovilla peräisin luomulammastiloilta, tai onko villa hankittu "mulesing vapailta" tiloilta. Toivon kuitenkin, että villa on tuoettu eettisesti.

Mussukat

Mussukat-merkin omasta mallistosta löytyy suloisia öko-tex stardardin mukaisia luomupuuvillaisia lastenvaatteita. Meiltä löytyy nallekuosinen mekko tytön vaatekaapista. Vaatteet on suunniteltu Suomessa ja valmistettu Portugalissa.

Loru

Loru on yhden naisen ekodesing merkki, joka käyttää tuotteissaan paljon kierrätyskankaita, sekä teollisuuden ylijäämämateriaaleja. Lorun omalla kuosilla painettu luomutrikoo kudotaan ja painetaan Latviassa. Lorusta tulee ekana mieleen ihanan romanttiset mekot, jotka on höystetty pitseillä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti