2014-09-29

Luonnollinen ehkäisy

En tahdo syödä e-pillereitä, ehkäisy kapseli aiheutti tutullani finni ryöpyn ja kierukka kuulemma tuntuu, kondomillekin olen allerginen... Välillä tuntuu, että pitäisi valita vain huonoista vaihtoehdoista se vähemmän ikävä! Olen kuitenkin äärimmäisen onnellinen siitä, että omalla kohdallani "varmat päivät" menetelmä on toiminut ehkäisynä äärimmäisen hyvin!

Olen ollut laiska tarkkailemaan limoja, tai mittailemaan aamulämpöjä, vaikkakin näitä kaikkia suositellaan "varmojen päivien" määrittämisessä lämpö-lima- ja rytmi-menetelmässä. Sen sijaan mulle on riittänyt tähän asti vain kiertopäivien seuraaminen.

 Kiertoni on yleensä ollut melko säännöllinen ja kierron alussa on ollut n 7 pv ja lopussa n 8-10pv  "varmoja päiviä". Imetysaikana ei kierron tarkkailulla ole kohdallani ollut merkitystä, sillä imetys näytti hoitavan ehkäisyn hienosti.

Sanon usein ehkäisymenetelmiä kysyttäessä, ettemme käytä mitään ehkäisyä. Tämä on ehkä lähempänä totuutta, sillä olen järjestänyt elämäntilanteeni niin, ettei "vahinko" raskaudestakaan olisi haittaa. Siitä huolimatta olen käyttänyt kiertopäivien laskemista jo yli 7-vuotta, niin ehkäisynä, kuin raskauden sallimis tarkoituksessakin itselleni toimivalla tavalla.

Suosittelen kuitenkin käyttämään luonnollisen ehkäisyn keinona kaikkea kolmea (lämpö-lima ja rytmi) tarkkailumenetelmää! Tutustumisen arvoinen laite on myös "ehkäisytietokone", jota olen pitänyt äärimmäisen kiinnostavana ja varteenotettavana vaihtoehtona! Yksi sellainen löytyy täältä klik klik! 

- Riina

Lisää ehkäisy pohdintaa löydät esimerkiksi Nannan Mama Lion-blogista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti